Hyundai NEXO: 887 χλμ με ένα γέμισμα (video)

Το μεγάλο SUV έσπασε το ρεκόρ μεγαλύτερης απόστασης για αυτοκίνητο υδρογόνου

Hyundai NEXO: 887 χλμ με ένα γέμισμα (video)

Το μεγάλο SUV έσπασε το ρεκόρ μεγαλύτερης απόστασης για αυτοκίνητο υδρογόνου

Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου (fuel cell) θεωρείται ως το επόμενο στάδιο της αυτοκίνησης, μετά την περίοδο κατά την οποία τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας. Προς το παρόν, το περιορισμένο δίκτυο ανεφοδιασμού σε υδρογόνο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την εφαρμογή της τεχνολογίας σε μαζικό επίπεδο.

Στην Αυστραλία, η τοπική αντιπροσωπεία της Hyundai θέλησε να αποδείξει την αυτονομία που προσφέρει το ΝΕΧΟ, με γεμάτες τις δεξαμενές του. Ο οδηγός αγώνων Brendan Reeves άρχισε την απόπειρα κατάρριψης του ρεκόρ από το Essendon Fields της Μελβούρνης και μετά από 13 ώρες και 6 λεπτά έφθασε στο Broken Hill, έχοντας διανύσει 887,5 χλμ. χωρίς ανεφοδιασμό. Το ταξίδι με το μεγάλο SUV ολοκληρώθηκε στο Silverton, εκεί όπου γυρίστηκε η ταινία Mad Max 2.

Οδηγούμε το μικρό SUV, Hyundai Bayon

Τα δεδομένα από συσκευή GPS έδειξαν ότι το ΝΕΧΟ διένυσε 903,4 χλμ, ενώ σύμφωνα με την Google Maps η απόσταση ήταν 905 χλμ. Για την καταγραφή του ρεκόρ χρησιμοποιήθηκε πάντως ο υπολογιστής ταξιδίου του οχήματος, που έδειξε 887,5 χλμ. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε επίσης στο Hyundai NEXO από το 2019, όταν διένυσε 778 χλμ/ στη Γαλλία. Η επίσημη αυτονομία του NEXO με βάση το πρωτόκολλο WLTP είναι 666 χλμ.

Στις 13 ώρες καταναλώθηκαν 6,27 κιλά υδρογόνου, ενώ «καθαρίστηκαν» 449.100 λίτρα αέρα, ποσότητα αρκετή για την αναπνοή 33 ενηλίκων για μία μέρα. Τα οχήματα υδρογόνου εκπέμπουν στο περιβάλλον καθαρό νερό, συνήθως σε μορφή ατμού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!