«Πράσινος» χάλυβας στις Mercedes-Benz από το 2025

Η τεχνολογία για τον περιορισμό των ρύπων κατά την παραγωγή του μετάλλου

«Πράσινος» χάλυβας στις Mercedes-Benz από το 2025

Η τεχνολογία για τον περιορισμό των ρύπων κατά την παραγωγή του μετάλλου

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία κάνει ξεκάθαρη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, εγείρεται το θέμα του πόσο φιλική προς το περιβάλλον είναι η παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Στην Mercedes-Benz προχώρησαν στην απόκτηση μετοχών της σουηδικής start-up H2 Green Steel, η οποία παράγει «πράσινο» χάλυβα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι από το 2025 αρκετές μοντέλα της γερμανικής εταιρείας θα χρησιμοποιούν ατσάλι που έχει κατασκευαστεί με χρήση υδρογόνου και ηλεκτρισμού που προέρχεται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές, αντί για άνθρακα. Υπενθυμίζεται, ότι η παραγωγή ατσαλιού ευθύνεται για το 25% των βιομηχανικών εκπομπών CO2 στην Ευρώπη.

Οι τιμές της τετρακίνητης ηλεκτρικής Mercedes-EQA

Ένα sedan της μάρκας από τη Στουτγάρδη είναι κατασκευασμένο κατά περίπου 50% από ατσάλι, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 30% των εκπομπών CO2 κατά τη διαδικασία παραγωγής του αυτοκινήτου.

Η συνεργασία με την H2 Green Steel είναι ένα ακόμη βήμα της Mercedes-Benz προς την εφαρμογή του πλάνου Ambition 2039, να έχει στους δρόμους έως το 2039 στόλο οχημάτων πλήρως συνδεδεμένο και κλιματικά ουδέτερο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!