Ένα Nissan Leaf για τον Πάπα

Η δωρεά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Βατικανό έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ένα Nissan Leaf για τον Πάπα

Η δωρεά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Βατικανό έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) η Nissan δώρισε στο Βατικανό ένα  Leaf. Το αμιγώς ηλεκτρικό παρελήφθη από τον Καρδινάλιο Giueseppe Bertello.
Οι δύο πλευρές έδειξαν έτσι ότι μοιράζονται έναν κοινό σκοπό, εκείνον της απανθρακοποίησης, με τα ιδρύματα της Καθολικής Εκκλησίας να έχουν ως στόχο να μετατραπούν περιβαλλοντικά βιώσιμα εντός επτά ετών.

Ο Γενικός Διευθυντής της Nissan στην Ιταλία, Marco Torro, ο οποίος παρέδωσε τα κλειδιά του λευκού LEAF κατά τη διάρκεια μιας ειδικής τελετής στο Βατικανό, ανέφερε: “Είναι τιμή μου εκ μέρους της Nissan, να υποστηρίξω την Αγία Έδρα η οποία ακολουθεί το μονοπάτι της απαλλαγής από τον άνθρακα, ένα μονοπάτι το οποίο ακολουθεί και η ίδια η Nissan. Μέχρι το 2023 και όσον αφορά την Ευρώπη, έχουμε σκοπό να ανεβάσουμε στο 75% τις πωλήσεις μας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ έως το 2030 επιθυμούμε να έχουμε μία πλήρη ηλεκτροκίνητη γκάμα. Όλο αυτό βασίζεται στην κληρονομιά του Nissan LEAF – το οποίο είναι παγκοσμίως πρώτο σε μαζική παραγωγή – με 530.000 αντίτυπά του να βρίσκονται στον δρόμο και να μας έχουν γλυτώσει από 2.8 εκατομμύρια τόνους του διοξειδίου του άνθρακα.”

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Nissan Qashqai

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι διαθέσιμο στην αγορά με δύο μεγέθη μπαταριών, ενώ περιλαμβάνει και την τεχνολογία e-Pedal της Nissan η οποία επιτρέπει την οδήγηση με ένα και μόνο πεντάλ (αυτό του γκαζιού). Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε το σχέδιο τριπλασιασμού της ανανεώσιμης ενέργειας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στο Sunderland, η οποία θα είναι πλέον αρκετή για την κατασκευή κάθε Leaf που θα πωλείται στην Ευρώπη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!