Audi A6 e-tron concept – H επόμενη γενιά της ηλεκτροκίνησης

Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της Audi υπόσχεται αλλαγή των δεδομένων από το 2022

Audi A6 e-tron concept – H επόμενη γενιά της ηλεκτροκίνησης

Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της Audi υπόσχεται αλλαγή των δεδομένων από το 2022

Ως το επόμενο βήμα της προς την… ηλεκτρική επανάσταση χαρακτηρίζει η Audi το πρωτότυπο A6 e-tron. Ένα μεγάλο τετράθυρο Sportback αυτοκίνητο που «φλερτάρει» με τα 5 μέτρα σε μήκος, το οποίο συνοδεύεται από μεγάλες δόσεις πολυτέλειας και αυτονομίας. Το concept car έκανε πρεμιέρα στο σαλόνι της Σαγκάης και αποτελεί την πρώτη εφαρμογή της PPE (Premium Platform Electric), μίας νέας τεχνολογικής πλατφόρμας που εξελίχθηκε από κοινού με την Porsche και θα δώσει αυξημένες δυνατότητες στα ηλεκτρικά Audi.

Τα πρώτα μοντέλα που θα βασίζονται στην PPE θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2022. Πρόκειται για αυτοκίνητα μεγάλης κατηγορίας (αργότερα θα προέρχονται και από μικρότερα segment), τόσο SUV με αυξημένη απόσταση από το έδαφος όσο και μοντέλα με δυναμική εμφάνιση, όπως το A6 e-tron concept.

Με αυτονομία που ξεχνάς τη φόρτιση

Οι δυνατότητες της πλατφόρμας PPE δεν περιορίζονται μόνο στην ελευθερία που χαρίζουν στους σχεδιαστές της Audi. Θα αυξάνουν την οδηγική απόλαυση σε σχέση με τα σημερινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χαρίζοντας ταυτόχρονα αυτονομία που θα… διώχνει το άγχος αναζήτησης σημείου φόρτισης. Στην περίπτωση του A6 e-tron concept η αυτονομία ξεπερνά χάρη στην μπαταρία των 100 kWh τα 700 χλμ., με βάση τον κύκλο δοκιμών WLTP. Όσο για τις επιδόσεις, στις πιο ισχυρές εκδόσεις η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα θα διαρκεί λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Audi Q4 e-tron: Το compact ηλεκτρικό SUV έρχεται το καλοκαίρι

Η δυναμική εικόνα του A6 e-tron concept «καθρεπτίζεται» στον αεροδυναμικό συντελεστή Cd που είναι μόλις 0,22. Προσθέστε τους κοντούς προβόλους με τους τεράστιους τροχούς 22 ιντσών, την coupe οροφή, τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα Digital Matrix LED, τεχνολογίας OLED.

Κίνηση προσφέρουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 476 ίππων και ροπής 800 Nm. Η τεχνολογία 800 Volt επιτρέπει αστραπιαία ταχυφόρτιση έως 270 kW, που φέρνει τον οδηγό του ηλεκτρικού Audi πίσω από το τιμόνι του πολύ σύντομα: εντός 10 λεπτών η μπαταρία αποκτά αυτονομία για περισσότερα από 300 χλμ, ενώ σε λιγότερο από 25 λεπτά το επίπεδο φόρτισής της φθάνει από το 5% στο 80%.

Audi A6 e-tron concept

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!