Τον Μάιο η αποκάλυψη της νέας Skoda Fabia

Αρκετά μεγαλύτερη από την προκάτοχό της, θα προσφέρει πιο άνετες μετακινήσεις

Τον Μάιο η αποκάλυψη της νέας Skoda Fabia

Αρκετά μεγαλύτερη από την προκάτοχό της, θα προσφέρει πιο άνετες μετακινήσεις

Μετά τις φωτογραφίες όπου η Fabia εμφανιζόταν στο ημίφως ή με καμουφλάζ, η τέταρτη γενιά του σουπερμίνι της Skoda παρουσιάζεται σε επίσημα σκίτσα. Από αυτά μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για σχεδιαστικές λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, όπως η μάσκα, τα φωτιστικά σώματα, οι ακμές στο αμάξωμα. Σε συνδυασμό με την οροφή που θυμίζει coupe, δίνουν μία πιο δυναμική εμφάνιση στη Fabia.

Χάρη στην πλατφόρμα MQB-A0 η Fabia μεγαλώνει σημαντικά σε διαστάσεις: +11 εκατ. σε μήκος και +4,8 εκατ. σε πλάτος. Αυτό θα της επιτρέψει να προσφέρει πιο ευρύχωρο εσωτερικό στους επιβάτες της, αλλά και έναν από τα μεγαλύτερα πορτμπαγκάζ, με όγκο 380 λίτρων.

Οδηγούμε το ηλεκτρικό SUV της Skoda, το Enyaq iV

Η γκάμα κινητήρων της νέας Fabia αποτελείται από πέντε σύνολα βενζίνης, δύο ατμοσφαιρικά και τρία υπερτροφοδοτούμενα. Βασικός κινητήρας είναι ο 1.0 MPI με 65 ή 80 ίππους (και στις δύο περιπτώσεις με 5άρι μηχανικό κιβώτιο). Ο επίσης τρικύλινδρος αλλά turbo 1.0 TSI είναι διαθέσιμος με 90 ίππους (και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων) αλλά και με 110 ίππους (είτε με 6άρι μηχανικό, είτε DSG 7 σχέσεων). Στην κορυφή βρίσκεται ο 1.5 TSI 150 ίππων, στάνταρ με το κιβώτιο DSG.

Skoda Fabia 2021

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!