Παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς το Volkswagen ID.4

Το ηλεκτρικό SUV συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στο θεσμό WCOTY

Παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς το Volkswagen ID.4

Το ηλεκτρικό SUV συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στο θεσμό WCOTY

Το δεύτερο μοντέλο της οικογένειας ID. και πρώτο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen είναι ο νικητής του «World Car of the Year 2021». Το ID.4 συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους από τους άλλους δύο φιναλίστ της κύριας κατηγορίας, το επίσης ηλεκτρικό Honda e και το Toyota Yaris.

Το ID.4 έγινε το πέμπτο αυτοκίνητο της Volkswagen που κατακτά τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς, μετά τα Golf (2009), Polo (2010), up! (2011) και Golf (2013).

Στο θεσμό «World Car of the Year» συμμετέχουν 93 δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου από 28 χώρες. Για να συμμετέχει ένα αυτοκίνητο στην ψηφοφορία θα πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια: η ετήσια παραγωγή του να ξεπερνά τις 10.000 αυτοκίνητα, η τιμή του να είναι χαμηλότερη από αυτή της υπερπολυτελούς κατηγορίας και να πωλείται σε τουλάχιστον δύο σημαντικές αγορές, σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές ηπείρους.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι το ID.4 αναδείχθηκε World Car of the Year για το 2021», δήλωσε ο Ralf Brandstatter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen. «Όχι μόνο επειδή είναι ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία αυτοκινήτου στον κόσμο – αλλά επειδή η κριτική επιτροπή τίμησε κατ’ αυτόν τον τρόπο μια υπέροχη ιδέα και μια υπέροχη ομάδα. Το πρώτο μοντέλο ID. για τις αγορές της Ευρώπης, της Κίνας και των Η.Π.Α., ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, φέρνει την ηλεκτρική επίθεσή μας σε όλο τον κόσμο. Ένα πειστικό απ’ όλες τις πλευρές μοντέλο, μια υπέροχη ιδέα – και μαζί το βραβείο World Car of the Year! Ένας ιδανικός συνδυασμός για τη Volkswagen».

Οι νικητές στις υπόλοιπες κατηγορίες

World Urban Car
Honda-e

World Luxury Car
Mercedes-Benz S-Class

World Performance Car
Porsche 911 Turbo

World Car Design of the Year
Land Rover Defender

World Car Awards 2021 Volkswagen ID.4

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!