Νέο ηλεκτρικό crossover από τη Volvo

Το C40 Recharge με αυτονομία 420 km θα μπει στη γραμμή παραγωγής το φθινόπωρο

Νέο ηλεκτρικό crossover από τη Volvo

Το C40 Recharge με αυτονομία 420 km θα μπει στη γραμμή παραγωγής το φθινόπωρο

Το πρώτο μοντέλο της που σχεδιάστηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό, παρουσίασε η Volvo. Το C40 Recharge είναι ένα compact crossover με πιο χαμηλή σιλουέτα από αυτή ενός SUV. Βασίζεται στην πλατφόρμα CMA και θα κατασκευάζεται αρχής γενομένης από το φθινόπωρο στο εργοστάσιο της Γάνδης, δίπλα στο ηλεκτρικό XC40 Recharge.

Στόχος της σουηδικής μάρκας είναι έως το 2025 το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (με το υπόλοιπο 50% να αφορά υβριδικά), ενώ έως το 2030 όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλεί να είναι 100% ηλεκτρικά.

Σχεδιαστικά, το C40 Recharge φέρει τη νέα μάσκα που θα έχουν πλέον τα ηλεκτρικά Volvo, coupe σιλουέτα και εντυπωσιακά πίσω φωτιστικά σώματα που εκτείνονται έως ψηλά. Ο οδηγός απολαμβάνει καλή περιμετρική ορατότητα χάρη και στην ψηλή θέση, ενώ για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει έκδοση με δερμάτινες επενδύσεις, ως ένα μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος. Κατά τα λοιπά, το ταμπλό είναι πλήρως ψηφιακό, τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στην οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Google.

Η ηλεκτρική κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς, χάρη στα δύο μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Ενέργεια δίνει η μπαταρία χωρητικότητας 78kWh, η οποία μέσω ταχυφορτιστή φθάνει στο 80% σε μόλις 40 λεπτά. Η μέγιστη αυτονομία των 420 km αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον, μέσω των εξ αποστάσεων αναβαθμίσεων στο λογισμικό!

Η Volvo αλλάζει και τον τρόπο παραγγελίας των οχημάτων της. Το C40 Recharge – όπως και όλα τα επόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της σουηδικής μάρκας – θα είναι διαθέσιμο μόνο online.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!