Skoda Kushaq: Ένα μικρό SUV πέρα από τα συνηθισμένα

Η αποστολή του είναι να φέρει νέα δεδομένα στη χώρα όπου θα κυκλοφορήσει

Skoda Kushaq: Ένα μικρό SUV πέρα από τα συνηθισμένα

Η αποστολή του είναι να φέρει νέα δεδομένα στη χώρα όπου θα κυκλοφορήσει

 

Τηρώντας τα… έθιμα της Skoda, το όνομα του Kushaq αρχίζει από «Κ» και τελειώνει σε «Q», όπως τα Kamiq, Karoq, Kodiaq. Μόνο που το Kushaq, που στα σανσκριτικά σημαίνει «βασιλιάς», δεν προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά αλλά για αυτήν της Ινδίας.

Τόσο η εμφάνιση όσο και η τεχνολογία που ενσωματώνει, αναμένεται να φέρουν νέο… αέρα στους δρόμους της πολυπληθούς χώρας και αυτό παρά το γεγονός ότι η Skoda έχει χρησιμοποιήσει Ινδούς προμηθευτές για το 95% των μερών του μικρού SUV. Το Kushaq κάνει χρήση της πλατφόρμας MQB-A0-IN, πάνω στην οποία θα βασιστούν προσεχώς και άλλα μοντέλα.

Μην περιμένετε σύστημα 4×4 σε αυτή την κατηγορία: όπως συμβαίνει και στην Ευρώπη, SUV αυτού του μεγέθους είναι συνήθως αποκλειστικά προσθιοκίνητα. Οι όποιες δυνατότητες εκτός δρόμους προσφέρονται από τις ποδιές μπροστά – πίσω, τα πλαστικά προστατευτικά και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (στην προκειμένη περίπτωση στα 19 εκατ). Δύο είναι οι επιλογές κινητήρα: ο 1.0 TSI με 110 ίππους και ο 1.5 TSI με 150 ίππους. Συνδυάζονται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με το αυτόματο DSG (6άρι με τον 1.0 TSI και 7 σχέσεων με τον 1.5 TSI).

Αυτό που κάνει τη σημαντική διαφορά για την αγορά της Ινδίας, είναι ο εξοπλισμός ασφάλειας: Σύστημα ελέγχου της ευστάθειας ESP (για πρώτη φορά στάνταρ σε αυτοκίνητο της κατηγορίας στην Ινδία) και πίεσης ελαστικών, 6 αερόσακοι, hill hold assist, cruise control, καθίσματα ISOFIX πίσω, αισθητήρες στα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες. Σε αυτά, η Skoda προσθέτει κλιματισμό και αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα.

Όλα τα παραπάνω θα έχουν φυσικά αντίκτυπο στην τιμή του Kushaq. Δεν θα είναι ένα από τα φθηνότερα αυτοκίνητα στην Ινδία, όμως η Skoda υποστηρίζει ότι θα προσφέρει εξαιρετική αναλογία τιμής/αξίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!