Πώς θα βγάλετε ηλεκτρονικά τη νέα άδεια οδήγησης

Η διαδικασία γίνεται μέσω της πλατφόρμας gov.gr και είναι διαθέσιμη και στην Αττική

Πώς θα βγάλετε ηλεκτρονικά τη νέα άδεια οδήγησης

Η διαδικασία γίνεται μέσω της πλατφόρμας gov.gr και είναι διαθέσιμη και στην Αττική

Μετά την πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών για αντικατάσταση άδειας οδήγησης για την Κρήτη, η διαδικασία είναι πλέον διαθέσιμη και στην Περιφέρεια Αττικής. Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν ψηφιακά την έντυπη άδεια οδήγησης με νέου τύπου (σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας), καθώς επίσης να εκδώσουν αντίγραφο της άδειας οδήγησής τους λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής. Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται με λίγα βήματα, μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται απευθείας στην ηλεκτρονική εφαρμογή https://drivers-vehicles.services.gov.gr  με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Στη συνέχει θα πρέπει να επισυνάψουν τη φωτογραφία τους, το δείγμα υπογραφής και τα αποδεικτικά έκδοσης και πληρωμής του οικείου παραβόλου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, μπορούν να παραλάβει το νέο έντυπο είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου. Ακόμη και να ζητήσουν την αποστολή του με courier, στις Περιφέρειες που μπορούν να το υποστηρίξουν.

Προς το παρόν παρέχονται οι παρακάτω διαδικασίες:

Αντικατάσταση Άδειας Οδήγησης

Αντίγραφο Άδειας Οδήγησης λόγω φθοράς

Αντίγραφο Άδειας Οδήγησης λόγω κλοπής/απώλειας

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!