F1 Μπαχρέιν – Ο Max Verstappen έδωσε πίσω την 1η θέση στον Lewis Hamilton!

Η μάχη των δύο στην πρεμιέρα της σεζόν έληξε υπέρ του πρωταθλητή

F1 Μπαχρέιν – Ο Max Verstappen έδωσε πίσω την 1η θέση στον Lewis Hamilton!

Η μάχη των δύο στην πρεμιέρα της σεζόν έληξε υπέρ του πρωταθλητή

Υποσχέσεις για μία άκρως ενδιαφέρουσα σεζόν στη Formula 1, έδωσε το πρώτο Grand Prix για το 2021. Στο Sakhir η Mercedes-AMG Petronas πανηγύρισε την νίκη με τον Lewis Hamilton, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής του αγώνα μετά το δεύτερο pit stop του Max Verstappen.

Ο Βρετανός δέχτηκε πίεση στη συνέχεια από τον Ολλανδό, που εκκίνησε τον αγώνα από την pole. Ο οδηγός της Red Bull Racing κατάφερε να περάσει μπροστά προσωρινά στον 53ο από τους 56 γύρους, όμως βγήκε εκτός ορίων της πίστας για να ολοκληρώσει την κίνησή του. Έτσι η ομάδα του τον ειδοποίησε να δώσει πίσω τη θέση στον Hamilton, που πανηγύρισε λίγο αργότερα την 96η νίκη του στη Formula 1.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Valtteri Bottas, που δεν απείλησε το δίδυμο των Hamilton-Verstappen. Ο Φινλανδός εξασφάλισε στο τέλος του αγώνα και τον επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Lando Norris (McLaren), Sergio Perez (RBR), Charles Leclerc (Ferrari), Daniel Ricciardo (McLaren), Carlos Sainz (Ferrari), Yuki Tsunoda (AlphaTauri) και Lance Stroll (Aston Martin). Ο Sebastian Vettel περιορίστηκε στην 15η θέση στον πρώτο του αγώνα με την Aston Martin, ενώ στην επιστροφή του στην F1 μετά από διετή απουσία, ο Fernando Alonso εγκατάλειψε, λόγω θραυσμάτων που εισήλθαν στον αεραγωγό ψύξης φρένων της Alpine.

Επόμενος αγώνας σε τρεις εβδομάδες (18 Απριλίου), στην Ίμολα.

Δείτε όλο το καλεντάρι του 2021

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!