Οι πρώτες δοκιμές του Euro NCAP για το 2021

Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν το premium ηλεκτρικό Polestar 2 και το σπορ SUV Cupra Formentor

Οι πρώτες δοκιμές του Euro NCAP για το 2021

Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν το premium ηλεκτρικό Polestar 2 και το σπορ SUV Cupra Formentor

Δύο αυτοκίνητα που ανήκουν στις θυγατρικές μάρκες της Volvo και της SEAT είναι τα πρώτα για το 2021 που υποβλήθηκαν στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP. Πρόκειται για το Polestar 2 και το Cupra Formentor, τα οποία τα πήγαν εξαιρετικά. Τόσο το 5θυρο ηλεκτρικό όσο και το σπορ SUV εξασφάλισαν την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στο νέο – πιο αυστηρό – πρωτόκολλο δοκιμών του ανεξάρτητου οργανισμού.

Το μεν Cupra Formentor βαθμολογήθηκε με 93% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 88% στην προστασία των παιδιών, 68% στην προστασία πεζών και ποδηλατών και 80% στα συστήματα ασφαλείας. Τα αντίστοιχα ποσοστά για το Polestar 2, που κατασκευάζεται στην Κίνα, είναι 92%, 89%, 80% και 86%.

«Εδώ και ένα χρόνο η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει σημαντική πτώση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, με τους κατασκευαστές να αναζητούν τρόπους για να μειώσουν τα κόστη τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Ο Euro NCAP είναι εδώ για να εξασφαλίσει ότι δεν θα γίνουν συμβιβασμοί στην ασφάλεια. Οι εταιρείες γνωρίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα αποδεχθούν πτώση των στάνταρ στο συγκεκριμένο τομέα», σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Michiel van Ratingen.

Παράλληλα, στη λίστα με τις βαθμολογίες του 2019 προστέθηκαν το SUV coupe Renault (βασίζεται στο Captur) και το Lexus UX 300e (η ηλεκτρική εκδοχή του UX), τα οποία επίσης απέσπασαν 5 αστέρια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!