Dacia Spring: Το ηλεκτρικό crossover των 12.000 ευρώ

Άρχισαν οι παραγγελίες στην Ευρώπη για το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

Dacia Spring: Το ηλεκτρικό crossover των 12.000 ευρώ

Άρχισαν οι παραγγελίες στην Ευρώπη για το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

Σε τιμές-έκπληξη αρχίζει η διαδικασία παραγγελίας του Spring στη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το μικρό ηλεκτρικό crossover της Dacia (το μήκος του φθάνει τα 3,73 μέτρα) θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους το φθινόπωρο του 2021, έτος κατά το οποίο αναμένεται – σύμφωνα με τις πληροφορίες του MotorOne – να το δούμε και στη χώρα μας.

Η βασική τιμή της τετραθέσιας επιβατικής έκδοσης (το Spring θα πωλείται και ως διθέσιο επαγγελματικό) ορίστηκε στη Γαλλία στα 16.990 ευρώ, όμως με την κρατική επιδότηση υποχωρεί στα 12.403 ευρώ!

Πώς το Spring είναι τόσο φθηνό; Καταρχάς είναι πιστό στη φιλοσοφία της Dacia για αυτοκίνητα value for money σε κάθε κατηγορία, ακόμη και σε αυτή των ηλεκτρικών. Επίσης, τοποθετήθηκε μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου (χωρητικότητας 26,8 kWh), αλλά και μικρός ηλεκτροκινητήρας 45 ίππων και 125 Nm ροπής. Η αυτονομία σε μεικτό κύκλο φθάνει τα 225 χλμ. (σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP), ενώ μέσα στην πόλη (όπου προορίζεται να κυκλοφορεί κυρίως) τα 295 χλμ. Η αυτονομία αυξάνεται κατά 10% αν επιλεγεί το πρόγραμμα Eco, με περιορισμό όμως της μέγιστης ισχύος στους 31 ίππους και της τελικής ταχύτητας από τα 125 στα 100 χλμ/ώρα.

Παράλληλα, στο επίπεδο εξοπλισμού Comfort υπάρχουν μόνο τα βασικά: κλιματισμός, ραδιόφωνο με Bluetooth και θύρα USB. Η πιο πλούσια έκδοση Comfort Plus κοστίζει στη Γαλλία 18.490 ευρώ (13.498€ με την επιδότηση), προσφέροντας επιπλέον οθόνη αφής 7 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και τους χάρτες πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας και στιλιστικά στοιχεία, τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα των επιβατών.

Η Dacia θεωρεί ότι το μικρό ηλεκτρικό crossover θα καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους νέους ως όχημα κοινής χρήσης (car sharing), για όσους αναζητούν ένα ευέλικτο όχημα μέσα στην πόλη ή ένα αυτοκίνητο για την κοντινή απόδραση του Σαββατοκύριακού. Το επαγγελματικό Spring, με το χώρο φόρτωσης πίσω από τα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού, θα αρχίσει να πωλείται το 2022.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!