H νέα Skoda Fabia έτοιμη να βγει στο φως

Με το πιο αεροδυναμικό σχήμα στην κατηγορία του και κινητήρες βενζίνης έως 150 ίππους

H νέα Skoda Fabia έτοιμη να βγει στο φως

Με το πιο αεροδυναμικό σχήμα στην κατηγορία του και κινητήρες βενζίνης έως 150 ίππους

Τις πρώτες φωτογραφίες (έστω σκοτεινές ή με καμουφλάζ) και ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Fabia, έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda. Η τσέχικη μάρκα θα αποκαλύψει πλήρως εντός της άνοιξης την τέταρτη γενιά του σουπερμίνι της, το οποίο θα κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους εντός του 2021.

Καταρχάς, η χρήση της αρθρωτής πλατφόρμας MQB-A0 χαρίζει στη νέα Fabia μεγαλύτερες διαστάσεις (το μήκος αυξήθηκε κατά 11 εκατ. στα 4,11 μέτρα), πιο άνετη καμπίνα επιβατών (το μεταξόνιο φθάνει τα 2,56 μ.) και χώρο αποσκευών 380 λτ. που συνήθως συναντάμε σε μικρομεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα. Παράλληλα, είναι πιο ελαφριά (με όφελος σε κατανάλωση και επιδόσεις), διαθέτει πιο αεροδυναμικό σχήμα (με συντελεστή οπισθέλκουσας 0.28) και βελτιωμένη τόσο παθητική όσο και ενεργητική ασφάλεια.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει πέντε σύνολα βενζίνης, δύο ατμοσφαιρικά και τρία υπερτροφοδοτούμενα. Βασικός κινητήρας είναι ο 1.0 MPI με 65 ή 80 ίππους (και στις δύο περιπτώσεις με 5άρι μηχανικό κιβώτιο). Ο επίσης τρικύλινδρος αλλά turbo 1.0 TSI είναι διαθέσιμος με 90 ίππους (και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων) αλλά και με 110 ίππους (είτε με 6άρι μηχανικό, είτε DSG 7 σχέσεων). Στην κορυφή βρίσκεται ο 1.5 TSI 150 ίππων, στάνταρ με το κιβώτιο DSG.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!