Η νέα Alfa Romeo Giulia GTA θα «τρέξει» στη Formula 1

Οι Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi συμμετείχαν στις δοκιμές εξέλιξης του σπορ sedan

Η νέα Alfa Romeo Giulia GTA θα «τρέξει» στη Formula 1

Οι Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi συμμετείχαν στις δοκιμές εξέλιξης του σπορ sedan

Από την πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν, αρχίζει την Κυριακή 28 Μαρτίου το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, το οποίο περιλαμβάνει 23 Grand Prix. Στο grid θα βρεθούν οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo, Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi, πίσω από το τιμόνι της C41.

Ο Φινλανδός και ο Ιταλός θα φέρουν στις αγωνιστικές τους φόρμες τα ονόματα GTA και GTAm αντίστοιχα, τιμώντας έτσι τα ισχυρότερα μοντέλα παραγωγής στην ιστορία της μάρκας. Το αρκτικόλεξο GTA εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Giulia Sprint GTA του 1965, μια ειδική έκδοση με βάση την Sprint GT και παραπέμπει στο «Gran Turismo Alleggerita», με την τελευταία λέξη να σημαίνει «ελαφρωμένη».

Raikkonen και Giovinazzi συμμετείχαν στην εξέλιξη των σπορ εκδόσεων της Giulia, πραγματοποιώντας δοκιμές στο κέντρο εξέλιξης της Alfa Romeo στο Balocco και τροφοδοτώντας με πολύτιμες πληροφορίες τους μηχανικούς.

Στη σύγχρονη εκδοχή της GTA συμμετείχε και η Sauber Engineering. Βελτιωμένη αεροδυναμική, αναβαθμισμένος κινητήρας και χαμηλότερο βάρος, συντελούν ώστε η νέα Giulia GTAm να διαθέτει την κορυφαία αναλογία 2,82 κιλών/ίππο. Ο αλουμινένιος V6 Bi-Turbo των 2,9 λίτρων, μετά τις επεμβάσεις τον μηχανικών, αύξησε την απόδοση του από τους 510 στους 540 ίππους, ενώ μέσω της εκτεταμένης χρήσης ελαφρών υλικών, όπως είναι τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και το Lexan  οι μηχανικοί κατάφεραν να μειώσουν το βάρος κατά 100 κιλά, στα 1.520 κιλά.

Η GTA και η σκληροπυρηνική GTAm θα παραχθούν σε μόλις 500 αντίτυπα και εκτός από ένα άκρως συλλεκτικό αυτοκίνητο θα προσφέρουν στους τυχερούς αγοραστές και μια σειρά μοναδικών προνομίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Alfa Romeo έχει κατακτήσει και την πρώτη νίκη στην ιστορία της Formula 1, με τον Nino Farina να κερδίζει στο τιμόνι της Alfa Romeo Gran Premio Tipo 158 “Alfetta” το Grand Prix του Silverstone το 1950.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!