Τα νέα Audi του 2021

Από τα ηλεκτρικά e-tron GT και Q4 e-tron μέχρι τις plug-in υβριδικές εκδόσεις του Q3

Τα νέα Audi του 2021

Από τα ηλεκτρικά e-tron GT και Q4 e-tron μέχρι τις plug-in υβριδικές εκδόσεις του Q3

Στις… ράγες του εξηλεκτρισμού θα παραμείνει και το 2021 η Audi, ενισχύοντας τις προτάσεις μοντέλων που μπαίνουν στην πρίζα, είτε πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικά είτε για plug-in hybrid. Για το έτος που διανύουμε, η μάρκα από το Ingolstadt έχει επιβεβαιώσει το λανσάρισμα των εξής αυτοκινήτων:

Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e

Πρόκειται για τις επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις του δημοφιλούς compact SUV, στην κλασσική και την coupe εκδοχή. Ο 1.4 TFSI συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνδυαστικά 245 ίππους και 400 Nm ροπής. Η ηλεκτρική τους αυτονομία αγγίζει τα 50 χλμ. στον κύκλο WLTP, ενώ ως εταιρικά αυτοκίνητα θα δικαιούνται των γνωστών φοροαπαλλαγών.

e-tron GT

Η Audi εισέρχεται στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων, ακολουθώντας το παράδειγμα της Porsche με την Taycan. Το τετράθυρο coupe είναι τετρακίνητο, χάρη στην παρουσία δύο ηλεκτροκινητήρων, ενώ η μπαταρία των 84 kWh προσφέρει έως 487 χλμ. αυτονομία με μία φόρτιση (στην έκδοση e-tron GT quattro). Το κορυφαίο RS e-tron GT αγγίζει σε ισχύ τους 600 ίππους (646 σε λειτουργία boost) και χρειάζεται μόλις 3,3 δλ. για να φθάσει τα 100 χλμ/ώρα!

Q4 e-tron

Με μήκος στα 4,59 μέτρα, το Q4 e-tron είναι αισθητά μικρότερο σε μέγεθος από το μεγάλο ηλεκτρικό SUV e-tron. Παράλληλα θα έχει αρκετά χαμηλότερη τιμή, αποτελώντας ένα προσιτό «διαβατήριο» για την είσοδο στην ηλεκτροκίνηση. Πέρα από το φιλικότητα προς το περιβάλλον, το ψηφιακό περιβάλλον στην καμπίνα φέρνει το αύριο… σήμερα.

Q5 Sportback

Μετά τα Q3 και το e-tron, το Q5 γίνεται το τρίτο SUV της Audi που αποκτά coupe σιλουέτα. Το Q5 Sportback δεν είναι σπορ μόνο στην όψη, αλλά και στην πράξη, με εκδόσεις βενζίνης και diesel ισχύος έως 341 ίππους (στην περίπτωση του SQ5 Sportback με τον 3.0 TDI).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!