Γραμμή 4 του Μετρό: Πού θα κατασκευαστούν οι πρώτοι σταθμοί

Το μεγαλύτερο σύγχρονο έργο υποδομών έχει ορίζοντα 8 ετών και προϋπολογισμό που αγγίζει το 1,8 δισ. ευρώ!

Γραμμή 4 του Μετρό: Πού θα κατασκευαστούν οι πρώτοι σταθμοί

Το μεγαλύτερο σύγχρονο έργο υποδομών έχει ορίζοντα 8 ετών και προϋπολογισμό που αγγίζει το 1,8 δισ. ευρώ!

Στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την κατασκευή της νέας Γραμμής 4 του Μετρό (σε σχήμα U), αναφέρθηκαν τα στελέχη της ΑΒΑΞ ΑΕ, η οποία αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου, ως μέλος της κοινοπραξίας GHELLA SpA –ALSTOM TRANSPORT S.A.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, εκτίμησε ότι αφού ολοκληρωθεί η έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια κυρωθεί στη Βουλή, εντός του έτους θα παραληφθούν οι χώροι για τα πρώτα εργοτάξια και στις αρχές του 2022 θα αρχίσουν οι εργασίες. Σύμφωνα μάλιστα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τα πρώτα εργοτάξια θα αρχίσουν να στήνονται μέσα στο καλοκαίρι.

Το τμήμα Α (Άλσος Βεΐκου – Γουδή) της γραμμής 4 του Μετρό έχει μήκος 12,8 χλμ, 15 σταθμούς και ορίζοντα ολοκλήρωσης 8 έτη. Σύμφωνα με τον κ. Μιτζάλη, τα πρώτα εργοτάξια θα στηθούν στο Άλσος Βεΐκου και στην Κατεχάκη, καθώς από εκεί θα αρχίσουν τη διάνοιξη των σηράγγων οι δύο μετροπόντικες. Οι παρεμβάσεις για την έναρξη των εργασιών αναμένεται να επιβαρύνουν κυκλοφοριακά τα δύο σημεία.

Πού θα βρίσκονται οι πρώτοι 15 σταθμοί της γραμμής 4

Σταθμός Βεΐκου: Στη συμβολή της Λεωφ. Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) με την οδό Τράλλεων, στο Δήμο Γαλατσίου.

Σταθμός Γαλάτσι: Στη συμβολή της Λεωφόρου Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) και την οδό Αγίας Γλυκερίας με την Λεωφόρο Γαλατσίου, στο Δήμο Γαλατσίου.

Σταθμός Ελικώνος: Στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος,  στο Δήμο Αθηναίων, κοντά στον λόφο Ελικώνος.

Σταθμός Κυψέλη: Στη νοτιοανατολική πλευρά της πλατείας Κανάρη στο Δήμο Αθηναίων, από την οδό Κυψέλης έως την οδό Βελβενδού.

Σταθμός Δικαστήρια: Στα δυτικά του συγκροτήματος των δικαστηρίων (πρώην σχολής Ευελπίδων) στο Δήμο Αθηναίων, στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη.

Σταθμός Αλεξάνδρας: Στη συμβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Μουστοξύδη, στο Δήμο Αθηναίων.

Σταθμός Εξάρχεια: Στην πλατεία Εξαρχείων, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη, στο Δήμο Αθηναίων.

Σταθμός Ακαδημίας: Στην οδό Ακαδημίας, μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Σίνα, στο Δήμο Αθηναίων.

Σταθμός Κολωνάκι: Επί της πλατείας Φιλικής Εταιρείας (πλατεία Κολωνακίου) στη συμβολή των οδών Σκουφά, Πατριάρχου Ιωακείμ, Καψάλη, Κουμπάρη και Κανάρη, στο Δήμο Αθηναίων.

Σταθμός Ευαγγελισμός: Στο πάρκο Ριζάρη στο Δήμο Αθηναίων, παράλληλα με την οδό Ριζάρη και διαγώνια σε σχέση με τον υφιστάμενο σταθμό Ευαγγελισμό της Γραμμής 3.

Σταθμός Καισαριανή: Sτη συμβολή της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με την Λεωφόρο Βασ. Αλεξάνδρου στο Δήμο Καισαριανής, μεταξύ των οδών Υμηττού και Τζoν Κένεντυ.

Σταθμός Πανεπιστημιούπολη: Στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας στο Δήμο Καισαριανής, βόρεια της εσωτερικής οδικής αρτηρίας.

Σταθμός Ιλίσια: Στην οδό Ινδού και στις πλατείες Αόρνου και Κύπρου, στο Δήμο Ζωγράφου.

Σταθμός Ζωγράφου: Eπί της πλατείας Αλεξανδρή (πλατεία Γαρδένιας) στο Δήμο Ζωγράφου, στη συμβολή των οδών Γ. Ζωγράφου και Γ’ Ορεινής Ταξιαρχίας με τη λεωφόρο Στρ. Αλεξάνδρου Παπάγου.

Σταθμός Γουδή: Στην πλατεία Ελευθερίας και την οδό Λοχ. Σπηλιωπούλου, στο Δήμο Ζωγράφου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!